ANNEMARIE KLAPPE

Art Clay Silver is een geweldig materiaal met oneindig veel mogelijkheden. Het is zeer vergevingsgezind, veel "fouten" zijn makkelijk te herstellen met een minimum aan gereedschappen. Het is zeer laagdrempelig, zonder veel ervaring of gereedschappen kan je zelf een prachtig en uniek sieraad maken in korte tijd. 

Het is echter een specifiek materiaal. Het is belangrijk er mee te leren werken onder begeleiding van een ervaren instructeur. De opleiding tot Art Clay Silver instructeur is een investering die je voldoende kennis en ervaring geeft. Momenteel zijn er twee mensen in Nederland die mogen opleiden tot gecertificeerd instructeur. Hiervoor gevraagd worden is een eer die Annemarie met twee handen aangegrepen heeft.  

Blijven leren en ontwikkelen is belangrijk en daarom komen Metalclay Artists graag samen om te leren van elkaar. In mei 2022 heeft Annemarie een masterclass en presentaties verzorgd op SINTER.  De eerste conferentie van AMCAW in Amerika. Volgend jaar mag ze weer een presentatie verzorgen op SINTER 24 in Engeland.

Annemarie is een Metal Clay Artist met een passie voor lesgeven. Ze haalt haar inspiratie vooral uit de natuur, delicate sieraden met oog voor detail. Vele kleine bloemen, insecten en krullen. Alles met de hand geboetseerd en zorgvuldig samengesteld tot een romantisch plaatje.

Annemarie volgt de ontwikkelingen in Metal Clay op de voet. Wanneer er een nieuw materiaal op de markt komt, wordt deze enthousiast getest op de nieuwe mogelijkheden. Regelmatig bezoekt zij conferenties en volgt workshops bij andere masters om nieuwe technieken te leren.

Kennis moet gedeeld worden. Daarom werd ze vrijwilliger bij AMCAW toen deze opgericht werd in 2019. AMCAW staat voor Alliance Metal Clay Artists Worldwide. Deze non-profit organisatie heeft als doel de kennis over Metal Clay te vergroten en de gebruikers ervan te verbinden. Als vrijwilliger heeft ze artikelen geschreven voor het learningcenter op de website en een aantal tutorials voor de leden. Momenteel is ze druk met het ontwikkelen van een lesprogramma voor gevorderden. Daarnaast is ze een van de beheerders van de funpage van AMCAW op Facebook en zit ze in de organisatie voor het evenement in Engeland in 2024. 

Gecertificeerd instructeur:

De lessen en workshops worden gegeven door Annemarie Klappe.
Zij is gecertificeerd door ArtClay en beschikt over de volgende instructeursbewijzen:

Art Clay instructor Level 1
Art Clay instructor Level 2
Art Clay Curriculum Teacher
Higher instructor
Supplement UV Resin
Supplement Gold
Supplement Porselein
Supplement New Mokume-Gane
Supplement Silver Quilling
Suppelement Kumihimo

Daarnaast heeft zij verschillende masterclasses gevolgd